Lunds Historiedagar

Lunds historiedag 1 juni 2024

I år bjuder Lunds historiedag på alla tiders historia! I Lundagård kommer du kunna lyssna på musik från olika tider, dansa som på medeltiden såväl som på 1920-talet, se teaterföreställningar om Lunds 1800-tal, gå på varitéteater och se karoliner skjuta med kanoner och musköter och besöka vår marknadsgata.
Kulturen har fri entré hela dagen, Historiska museet och Domkyrkan arrangerar aktiviteter, och elever och f.d. elever på Katedralskolans spetsutbildning i historia håller i stadsvandringar och historiska lekar. 

Kom och följ med oss på vår tidsresa till Lunds historia!

Programmet kommer att uppdateras med fler aktiviteter, och vi reserverar oss för ändringar. Om inget annat framgår är aktiviteten gratis.

Varmt välkomna!

Click here for English version. 🇬🇧

i lundagård

Varietésällskapet Karneval

Varietésällskapet Karneval har kommit till Lund och öppnar dörrarna till en värld fylld av märkliga historier, fantastiska artister och underliga uppfinningar. Du kommer att få uppleva 1800-talets varietéuppträdanden som trolleri, spådomskonster, loppcirkusakrobatik och mycket mer. Upptåg och mindre föreställningar hela dagen. Större föreställningar kl. 11.00, 13.00 och 14.00. Varietésällskapet hittar du vid Domkyrkans norra vägg. 

Lund under lindarna

Följ med på en promenadteater där du tillsammans med våra skådespelare vandrar genom Lunds 1800-talshistoria. Besök studentmöten och lyssna till kvartettsång i Lundagårds grönskande alléer.

Samling utanför Kungshusets port 11.00, 12.00, 13.30 och 14.15. Föreställningen är ca 40 minuter lång.

Det glada 20-talet

Lär dig dansa Charleston! Till jazzens rytmiska musik tar LinaMaria och Jerry dig tillbaka hundra år i tiden och visar den dans som sägs definiera ”det glada 20-talet”.

Uppvisningen sker på Tegnérplatsen kl. 11.10, 13.40, 15.00.